Поблизу Івано-Франкове пошуківці розкопали могили вояків Першої світової війни

У лісі поблизу селища Івано-Франкове члени товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» розкопали останки 11 вояків австро-угорського та російського військ. Ім’я одного із них вдалось ідентифікувати.
Поблизу Івано-Франкового у часи Першої світової війни відбувалися запеклі бої. Знайдені ями були вогневими точками австро-угорської армії, навпроти розташовувалися позиції Російської імперії.
«Основні лінії оборони завжди будувалися на височині, на пагорбі. І от ми знайшли ями, в яких солдати відстрілювалися. І ті гільзи, які ми знайшли тут, наштовхнули на думку про те, що хтось відстрілювався, відповідно, в тій ямі хтось загинув», – повідомив Любомир Горбач, голова товариства «Пам’ять».
Члени товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» у землі знайшли останки шести вояків австро-угорського війська та п’ять – Російської імперії.
Речі, які були біля цих чоловіків, допоможуть ідентифікувати національність і рік загибелі. Завдяки жетону вдалося дізнатися ім’я одного із загиблих, ним виявився угорець.
Щоправда, поки пошуківці чекали на офіційний дозвіл на ексгумацію, до цих могил першими добралися мародери, пограбували і порозкидали кістки.
Із землі витягнули також набої, рештки погонів, дерев’яну люльку.
У цих лісах члени товариства копають уже четвертий рік, за цей час знайшли більше 20 останків вояків.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ