Поліцейські Львівщини викрили зловмисників, які використали чужий винахід

На захисті прав інтелектуальної власності: поліцейські Львівщини викрили зловмисників, які використали чужий винахід.

Група осіб організувала незаконне виробництво та збут систем вентиляційного устаткування, не маючи права на використання патенту, чим завдали правовласнику матеріальну шкоду на суму понад 2 мільйонів гривень.
Як встановили правоохоронці, директор одного з підприємств, 42-річний львів’янин, не маючи права на використання патенту, який належить іншій юридичній особі, разом зі спільниками, 33-річною мешканкою Яворівського району та жителем міста Червоноград віком 42 роки, організував виготовлення і реалізацію систем вентиляційного устаткування на території Львівської області та за кордоном.
Таким чином було порушено право на інтелектуальну власність, а правовласнику було завдано матеріальних збитків на суму близько 2 млн гривень.
Нагадаємо, що поліцейські затримали зловмисників під час чергової незаконної реалізації продукції в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Суд обрав затриманим чоловікам запобіжний захід у вигляді застави в сумі 198 тисяч гривень, а жінці – домашній арешт.
Слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності та оперативники відділу захисту інтересів суспільства та держави поліції Львівщини, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, повідомили усім зловмисникам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.177 (Порушення прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок, топографію інтегральної мікросхеми, сорт рослин, раціоналізаторську пропозицію, вчинені повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або які завдали матеріальної шкоди у великому розмірі) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.15 – ч.3 ст.177 (Замах на незаконне використання корисної моделі, вчинене службовою особою з використанням службового становища або організованою групою, або якщо вони завдали матеріальної шкоди в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, – позбавлення волі на строк до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
Досудове розслідування триває. Проводяться необхідні експертизи.
Керівництво Національної Асоціації підприємців України подякувало поліцейським Львівщини за швидке реагування та професійне проведення розслідування у сфері захисту права інтелектуальної власності та оперативне затримання причетних до правопорушення.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ