Понад 1500 військовослужбовців 184-го НЦ склали військову присягу

Понад 1500 військовослужбовців 184-го Навчального центру склали військову присягу на вірність українському народові.

У 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулись урочисті заходи з нагоди прийняття військовослужбовцями строкової служби призову «Осінь – 2018» військової присяги на вірність українському народові.

До військового містечка «Базове» 184-го Навчального центру привітати військових з цією урочистою подією прибули їх рідні та близькі, а також керівництво місцевих влад, військові капелани 184-го Навчального центру отець Тарас та отець Назарій та представники силових структур.

Протягом місяця до складання присяги, військовослужбовці проходили інтенсивний курс первинної підготовки молодого солдата. Під професіональним керівництвом досвідчених командирів та інструкторів, вони опанували вогневу, тактичну та інженерну підготовки, а також засвоїли базові навички з тактичної медицини.

Військові капелани 184-го Навчального центру помолилися і звернулися до них зі словами благословення на добру службу, та окропили їх святою водою. Завершенням церемонії стало проходження військовослужбовців урочистим маршем та дефіле військового оркестру.

Це перша присяга осіннього призову. Згодом, усе молоде поповнення яке потрапить до 184-го Навчального центру присягне на вірність українському народові. А після закінчення тримісячної фахової підготовки, вони будуть скеровані до військових частин Збройних Сил України. Також, згідно Указу Президента України, солдати строкової служби до виконання бойових завдань у зоні Операції Об’єднаних Сил залучатись не будуть.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ