Організації радіаційного і хімічного захисту населення і територій в Яворівському районі

Відповідно до вимог Кодексу цивільного захисту України, з метою забезпечення радіаційного і хімічного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та подальшого підвищення ефективності функціонування Яворівської районної ланки територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ Львівської області є розпорядження:
1. На виконання наказу Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 6 серпня 2002 року № 186 “Про введення в дію Методики спостережень щодо оцінки радіаційної та хімічної обстановки”, розпорядження голови Львівської облдержадміністрації від 09 грудня 2010 року № 1478/0/5-10 та у зв’язку зі змінами у складі районної мережі спостереження і лабораторного контролю, постів радіаційного та хімічного спостереження.
2. Керівникам підприємств, установ, організацій, яким підпорядковані установи, номерні пости радіаційного і хімічного спостереження та розрахунково-аналітичні групи районної постійно діючої мережі спостереження і лабораторного контролю.
3. На виконання Кодексу цивільного захисту України, розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2002 року № 58-р “Про заходи щодо забезпечення надання населенню санітарно-гігієнічних послуг”.
4. Відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2002 року № 1200 “Про затвердження Порядку забезпечення населення і працівників формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту засобами індивідуального захисту, приладами радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю”, наказу Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій від 03 лютого 2005 року № 59 “Про затвердження Порядку видачі непрацюючому населенню засобів індивідуального захисту органів дихання від бойових отруйних речовин”, з метою організації та здійснення заходів щодо своєчасної видачі населенню і працівникам формувань та спеціалізованим службам цивільного захисту засобів індивідуального захисту, приладів радіаційної та хімічної розвідки, дозиметричного і хімічного контролю в особливий період або у разі виникнення надзвичайних ситуацій на радіаційно та хімічно небезпечних об’єктах на території Яворівського району.
5. На виконання п.3 частини першої статті 35 Кодексу цивільного захисту України, Закону України від 14 січня 1998 року № 15/98-ВР “Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання” та з метою виключення масових радіаційних уражень та опромінення людей вище встановлених доз.
6. Сектору з питань цивільного захисту райдержадміністрації (Б.Рурка), районному відділу головного управління ДСНС України у Львівській області (Р. Іванчишин).
7. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови райдержадміністрації від 09 грудня 2010 року № 560 “Про порядок організації радіаційного, хімічного, бактеріологічного (біологічного) спостереження в районі”.
8. Розпорядження набуває чинності з дня його офіційного опублікування.
9. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ