Посадовця держпідприємства на Яворівщині засудили за розтрату майна

За процесуального керівництва Городоцької місцевої прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно посадовця одного із державних підприємств Яворівщини, який будучи матеріально-відповідальною особою, здійснив розтрату ввірених йому товарно-матеріальних цінностей. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівщини.

Встановлено, що 61-річний чоловік, у жовтні 2018 року, діючи в інтересах третіх осіб, передав стороннім особам сім підкранових балок.

Такими діями зловмисник вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч.ч.1,3 ст.191 КК України (розтрата та повторна розтрата чужого майна, яке було ввірене особі).

Зазначимо, що під досудового розслідування вказане майно було повністю повернуто державному підприємству.

З урахуванням того, що правопорушник беззастережно визнав свою вину, процесуальним керівником місцевої прокуратури укладено з ним угоду про визнання винуватості, яку разом з обвинувальним актом скеровано до суду.

Судом затверджено цю угоду та ухвалено обвинувальний вирок, відповідно до якого зловмиснику призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки та водночас звільнено від відбування покарання з призначенням іспитового терміну.

Окрім цього, посадовця на рік позбавлено права обіймати відповідні посади на державному підприємстві.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ