Повернення і зустріч легендарної Залізної бригади в Яворові

Сьогодні, 28 липня 2017 року, в місті Яворові відбуваються урочистості, присвячені легендарній 24-й окремій механізованій бригаді імені князя Данила Галицького.
Це одне з найкращих у Сухопутних військ України.
Із самого ранку під КПП 24-ї окремої механізованої бригади імені князя Данила Галицького зібрались рідні, близькі, сусіди, знайомі воїнів, які повернулись з фронту додому.
Військові колони пройшли повз символічну «стіну плачу» з понад сотнею портретів загиблих в зоні АТО бойових побратимів.
З вулиці Івана Хрестителя військовослужбовці під марші духового оркестру повернули на Святоюрську, звідти – на площу Ринок, до пам’ятника Тарасові Шевченку.
На майдані Яворова сотні яворівчан, серед яких делегація з Республіки Польщі, з квітами, гаслами, прапорами вітали своїх героїв.
Дівчата в національних строях вручили хліб-сіль комбригові, полковнику Анатолієві Шевченку.
Урочистості розпочались із Державного гімну України, хвилини мовчання у пам’ять про загиблих новітніх українських героїв, дружної молитви за мир та злагоду в Україні.
У події брали участь міський голова Яворова, голови Яворівських РДА та районної ради, делегація з Республіки Польщі, гості зі Львова та Києва. Батько загиблого військовослужбовця Тараса Пазина прийшов на подію з портретом сина. Офіцер, важко поранений в АТО, приїхав на інвалідному візку.
Благословивши військовослужбовців, отець-капелан Володимир Шидловський надав слово командувачу Оперативного командування «Захід», генерал-майору ЗСУ Олександрові Павлюку.
Командувач Оперативного командування “Захід” вручив нагороди військовослужбовцям за вірність присязі народові України.
Подяк, сувенірів, квітів удостоїли вояків командування керівники району та міста.
Після урочистостей на площі Ринок воїни 24-ї окремої механізованої бригади імені князя Данила Галицького попрямували до пам’ятника Героям Небесної сотні та  загиблим в зоні АТО військовослужбовцям, де схилили голови в пошані до їхнього подвигу в ім’я незалежності і територіальної цілісності України.20476220_1382288508492774_8458516232412956051_n

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ