Презентовано стратегію розвитку міста Яворова

У неділю, 29 січня, в Яворові, в Народному домі відбувся звіт міського голови Павла Бакунця перед громадою про виконану торік роботу, під час якого мер презентував
Стратегію розвитку міста на найближчі роки. Розпочалася подія, в якій взяли участь представники яворівської громади, депутати міськради, керівники комунальних підприємств, перший заступник голови Яворівської РДА Ігор Рак, зі вшанування хвилиною мовчання Героїв Крут.
стратегыя3
Міський голова Яворова свій звіт перед громадою проілюстрував за допомогою слайдів з найважливішою цифровою інформацією про те, що вдалося зробити, про що планують.
За словами П. Бакунця, залишок коштів у міській скарбниці на 2017 рік сягнув 9 млн. 944 тис. 245 грн. Озвучивши суми коштів, які вже пішли на ремонт вулиць, мер Яворова детально пояснив, яким чином скеровує ці гроші міськрада, наголосивши також на складних тендерних процедурах, які не дають вчасно приступити до робіт.
Мова також йшла про вуличне освітлення, заміну ламп на енергозберігаючі; вистелення тротуарів плиткою тощо.
Не обминув П. Бакунець складностей у налагодженні якісного водопостачання 53-го військового містечка Яворова, загальною вартістю 807 тис. 853 грн., з яких – 400 тис. грн. – це гроші з рай бюджету.
Учасники події довідалися про те, що вже зроблено у царині благоустрою міста: зокрема, про якісне огородження «Генеральського озера», що поблизу двох шкіл, про зрізка аварійних дерев, про встановлення контейнерів для сміття закритого типу, придбання нового сміттєвоза, тощо.
Також мер Яворова презентував Стратегію розвитку міста на найближчі роки, підкресливши, що це – не остаточний варіант, і він запрошує яворівчан до обговорення та пропозицій. Глава Яворова інформував присутніх про те, що учасникам АТО не лише
виділено земельні ділянки під будівництво, а й коштом міського бюджету вироблено всю необхідну документацію для кожного з 269 захисників Вітчизни, на що пішло – 177 тис. 99 грн. П.Бакунець відповів на низку запитань із зали, які, в переважній більшості, прозвучали у формі порад стосовно того, як виходити з господарських форс-мажорів. Під час цієї події міським головою і мешканцями Яворова було висловлено занепокоєння тим, що Львівській ОДА Прем’єр-міністра України Володимир Гройсман дав доручення передати Львову земельну ділянку, площею 12,5 га, на території Яворівщини, – для облаштування полігону твердих побутових відходів. Зі зверненням до краян об’єднатися в порятунку яворового краю виступив міський
голова Яворова Павло Бакунець, який 29 січня привселюдно заявив під час свого звіту перед мешканцями міста, що главі Уряду, перш ніж озвучувати інформацію про виділення під полігон ТПВ 12,5 га на території Яворівщини, «спочатку слід було запитати думку місцевої громади: яворовий край на таке не заслуговує».
«У понеділок, 30 січня, на 14 год. скликається позачергова сесія Яворівської міської ради, під час якої маємо намір обговорити заяву Прем’єра у Львові. А на сесію запрошуємо небайдужих мешканців Яворова, думки яких депутати обов’язково візьмуть до відома», – сказав мер Яворова.
Зі Стратегією розвитку Яворова можна ознайомитися тут:
https://drive.google.com/file/d/0B6q8aK09MwEsS2NFOHVXMXJZTkE/view
Стратегія Яворів2

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ