Припинення підприємницької діяльності

Фахівці Яворівського відділення Городоцької ОДПІ нагадують, що після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізична особа продовжує обліковуватись у контролюючих органах, як фізична особа – платник податків, яка отримувала доходи від провадження підприємницької діяльності до зняття її із податкового обліку.
Така фізична особа має забезпечити остаточні розрахунки з податків від провадження підприємницької діяльності, в установлені строки подати відповідному контролюючому органу річну податкову декларацію за звітний рік, у якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця.
Відповідно до внесених змін до Податкового Кодексу, з 01.01.2017 року фізичні особи, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП на загальній системі оподаткування за її рішенням, подають податкову декларацію за останній базовий податковий (звітний) період, в якій відображаються виключно доходи від проведення підприємницької діяльності, протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності (п. 177.11 ст. 177 ПКУ).
Крім того, наголошуємо, що фізична особа – підприємець, яка припиняє підприємницьку діяльність повинна закрити усі рахунки відкриті у фінансових установах (крім рахунків, відкритих для зарахування коштів на вимогу фізичних осіб).

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ