Присвоєння Старицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Юрія Костіва

Сьогодні, у п’ятницю, 17 травня 2019 року, на пленарному засіданні ХХVI сесії Яворівської районної ради VІІ скликання депутати прийняли рішення про присвоєння Старицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Юрія Костіва.

Вічна пам’ять та шана Герою України!

Довідка
Костів Юрій Миронович народився 23 лютого 1989 р. в смт. Шкло Яворівського району Львівської області. Згодом сім’я переїхала на постійне місце проживання у с. Старичі. Юрій відвідував дошкільний навчальний заклад, що знаходиться в с. Старичі.
У 1995 році розпочав навчання у першому класі Старицької ЗОШ І ст., а у 2006 році закінчив Старицьку ЗОШ І-ІІІ ст.. Після школи вступив до Львівського техніко-економічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка», згодом розпочав службу у Львівському військовому суді Західного регіону України та здобув звання молодшого сержанта.
Любив займатися спортом, був у складі збірної села Старичі з футболу. Коли розпочалися події на Сході України, Юрія мобілізували до 24-ї Залізної імені князя Данила Галицького окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. У зоні проведення АТО перебував з червня 2014 року.
25-річний юнак був командиром відділення батальйону матеріально-технічного забезпечення 24-ї окремої механізованої бригади.
Загинув під час обстрілу бойовиків з установки «Град» о 4 год.30 хв. блокпосту в районі с. Зеленопілля Луганської області.
Похований Юрій на місцевому кладовищі села Старичі Яворівського району Львівської області.
Указом Президента України № 144/2015 від 14 березня 2015 року «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
23 лютого 2016 року на фасаді Старицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів урочисто відкрито меморіальну дошку колишньому випускнику – молодшому сержантові Юрію Костіву, який загинув під час виконання бойового завдання у зоні АТО.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ