Профілактика холери в Яворівському районі

Управління Держпродспоживслужби в Яворівському районі, повідомляє про необхідність посилених протиепідемічних заходів направлених на недопущення проникнення збудника холери на територію району та попередження захворювань серед людей.
Обов’язковому бактеріологічному дослідженню підлягає вода відкритих водоймищ в зонах санітарної охорони водозабору для централізованого водопостачання та в місцях масового рекреаційного водокористування.
Слід дотримуватись правил особистої гігієни: мити руки перед вживанням їжі, правильно зберігати харчові продукти, ретельно мити та обливати окропом фрукти й овочі. Вирушаючи в туристичний похід або на прогулянку за місто, потрібно брати із собою доброякісну питну воду. Не слід купатися в непроточних водоймищах. Купаючись у чистому проточному водоймищі, треба намагатися не ковтати воду.
При появі перших ознак холери (пронос, блювання) слід негайно звернутися до лікаря. Своєчасно розпочате лікування дасть змогу запобігти розвиткові хвороби, а негайна ізоляція хворого – поширенню холери серед оточуючих.
img56

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ