Ротація військових армії США

У міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Яворівському полігоні проводять ротацію підрозділів армії США, які тренувалися там із січня цього року. За цей час американці встигли підготувати чотири батальйони Збройних сил України. Їм на зміну прибув новий контингент військових з-за океану.
300 бійців 45 бригадної бойової групи армії США після понад десяти місяців перебування в Україні їдуть на батьківщину. Їм на зміну на Яворівський полігон прибули військові із Нью-Йорка.
Новоприбулі американські піхотинці із 27-ї бригадної бойової групи розгорнули стяг свого підрозділу. Їхні попередники з оклахомської бригади підготували чотири батальйони Збройних сил України. Плани 27 бригадної групи не менші.
Серед новоприбулих американців є й двоє етнічних українців. Загалом це вже третя за ліком ротація армії США у межах підготовки українських підрозділів до стандартів НАТО. З 2015 року місія багатонаціональної тренувальної групи підготувала понад п’ять тисяч українських бійців ‒ три батальйони Нацгвардії та 9 Збройних сил.
Американці навчатимуть наших бійців тактичної та вогневої підготовки, протидії саморобним вибуховим пристроям та тактичної медицини. Водночас проведуть інтенсивне тренування у штабах. Новий контингент армії США пробуде в Україні до серпня наступного року.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ