Росіянин намагався підкупити прикордонників

Учора було зафіксовано спробу дачі хабара прикордоннику міжнародного автомобільного пункту пропуску «Краківець». Грошову винагороду пропонував громадянин Російської Федерації у розмірі 10 євро, за безперешкодний перетин державного кордону.
За даним фактом було проінформовано працівників Національно поліції та відмовлено у пропуску на територію України громадянина Російської Федерації у зв’язку із непідтвердженням мети поїздки.
Цей чоловік у цей самий день намагався потрапити в Україну через міжнародний автомобільний пункт пропуску «Грушів», де також не був пропущений.
У діях порушника вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ «Пропозиція щодо надання неправомірної вигоди».
Керівництво Львівського прикордонного загону звертається до усіх учасників руху не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність співробітників Державної прикордонної служби, пропонуючи хабарі за прийняття неправомірних рішень.
Протягом трьох місяців 2017 року персоналу Львівського прикордонного загону пропонували хабарів на суму майже 7 тисяч гривень, у всіх цих випадках прикордонники відмовлялися від отримання коштів, тим самим були заохочені керівництвом прикордонного загону на суму понад 8 тисяч гривень.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ