Розпочали підготовчі роботи для створення ландшафтного заказника «Торфовище Білогорща»

Петиція до Львівської міської ради про необхідність створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Торфовище Білогорща» набрала необхідних 500 голосів. Упродовж місяця на неї мають дати відповідь.
«Ми тішимося, що мешканці міста займають таку активну позицію у цьому питанні. Коли петиція надійде на розгляд, на неї буде дана позитивна відповідь. Адже уже проводяться підготовчі роботи для створення ландшафтного заказника», – прокоментувала заступник начальника управління екології та ландшафтного планування Львівської міськради Наталія Партика.
За її інформацією, науковцям географічного факультету Львівського національного університету ім. І.Франка доручили обстежити та уточнити території для створення заказника.
«За попередніми підрахунками, йдеться про заказник на території близько 120 га. Територіально зараз це землі трьох громад: понад 60 га Львівської міськради, понад 30 га Рясне-Руської та близько 20 га Зимновідської сільських рад. Власне для уточнення ми звернулися до науковців», – повідомила Наталія Партика.
За її словами, таке рішення було прийняте після спільної наради у департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, в якій брали участь і представники Зимновідської та Рясне-Руської сільрад, депутати, громадські активісти.
Після отримання картографічних матеріалів, які замовили в ЛНУ ім. І.Франка, можна буде замовити виготовлення технічної землевпорядної документації щодо встановлення меж заказника. На ці цілі з міського фонду охорони природного середовища у 2017 році заплановані видатки на 50 тис. грн, повідомила голова постійної депутатської комісії екології та природокористування Львівської міськради Ірина Оршак.
Зазначимо, заказник «Торфовище Білогорща» пропонується створити для збереження унікальних торфово-болотних комплексів на Головному європейському вододілі з найглибшим у регіоні заляганням покладів торфу. Науковці підтвердили, що на цих територіях ростуть 42 раритетні види рослин та живуть 25 раритетних видів тварин. Також ландшафтні комплекси торфовищ виконують важливу санітарно-екологічну роль у навантаженій транспортними магістралями і промисловими підприємствами західній околиці Львова.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ