Рятувальники просять мешканців Яворівщини відмовитись від феєрверків

Напередодні Дня Незалежності України керівництво Яворівського РВ ГУ ДСНС України у Львівській області виступило зі зверненням до краян, в якому побажавши безпечних святкувань, порадило забути про піротехнічні засоби, використання яких може призвести до трагедій.
Про це заявив сьогодні, 18 серпня, провідний інспектор Яворівського РВ ГУ ДСНС України у Львівській області, лейтенант служби цивільного захисту Євген Біда.
З його слів, з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій Яворівський РВ ГУ ДСНС України у Львівській області просить мешканців Яворівського району дотримуватися правил пожежної безпеки під час святкових заходів.
«Так, забороняється застосовувати піротехнічні вироби (феєрверки, салюти) при проведенні культурно-масових заходів без письмового погодження з органами державного нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки; розводити багаття, користуватися відкритим вогнем на відстані менше 30 метрів від будівель та споруд.
Яскравий вид розваг, тобто – запалювання петард, ракет та феєрверків є небезпечною та ризикованою справою. І це – не дивно. Адже з використанням піротехнічних засобів у небо злітають і вибухають тисячі вогнів. Іноді ці вогні не встигають згаснути і падають на дахи будинків та підпалюють їх, іноді вибухають під ногами перехожих чи в руках самих підпалювачів», – інформує провідний інспектор Яворівського РВ ГУ ДСНС України у Львівській області.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ