Семінар щодо змін у трудовому законодавстві України в Яворові

16 лютого у приміщенні Яворівської РДА відбувся семінар щодо змін у трудовому законодавстві України з початком нового 2017 року.
На семінар були запрошені керівники, бухгалтери підприємств, організацій різних форм власності, фізичні особи – підприємці.
Головний державний інспектор Оксана Яворівська повідомила про зміни у трудовому законодавстві, внесені з січня 2017 року.
У своєму виступі Оксана Яворівська повідомила про те, що з січня 2017 року докорінно змінено суть поняття «мінімальна заробітна плата», яка викладена в новій редакції в Кодексі Законів про працю (КЗпП) та Законі України «Про оплату праці» .
«До прийняття цих змін мінімальна зарплата визначалась, як розмір зарплати за просту некваліфіковану працю, нижче якого не могла провадитись оплата, до якої не включались доплати, надбавки, заохочувальні та компенсаційні виплати. У новій редакції цю норму виключено,- сказала фахівець ГУ Держпраці. – До мінімальної зарплати застосовується нове визначення – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці».
За її словами, законом про Держбюджет 2017 встановлено розмір мінімальної заробітної плати – 3200 грн.
Також, новим є те, що внесено зміни щодо визначення системи оплати праці, на сьогодні це тарифна та інші системи, що складаються на основі оцінки складності кваліфікації працівника та виконуваних робіт.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ