Шестимісячна Юля з Нагачева потребує коштів на пересадку кісткового мозку

Юлі Карпі зі села Нагачів, що на Яворівщині, за кілька днів сім місяців.
Більше половини свого життя вона провела у лікарні. На лікарняному ліжку навчилася сидіти і тут прорізалися перші зубки. Про діагноз дізналися після того, як вирішили ще в жовтні зробити обов’язкові щеплення, та не вдалося: дитя чомусь температурило.
«На третій день температура збільшилася до 38 градусів. Ми звернулися до нашого лікаря, він порадив, що треба здати аналізи. Поїхали здавати і вже при здачі побачили, що аналізи жахливі», ― поділилася спогадами мама Юлі.
Сім’ю з Яворівщини направили до Львова. У Чорнобильській лікарні підтвердили: гостра лімфобластна лейкемія групи високого ризику.
«Лікарі нам не давали ніяких шансів спочатку. Сказали, що живемо від години до години. Ну, дякувати Богу, прожили вже стільки місяців. Тільки надіємося на пересадку кісткового мозку від неродинного донора», ― розповіла в розпачі Марія Карпа.
Батьки як донори не підходять. Тож почали пошуки клініки за кордоном. Поки що знайшли у Польщі.
«В нас є дуже мало часу, враховуючи маленький вік дівчинки, враховуючи агресивність хвороби. Бо чим менший вік, тим хвороба є агресивнішою. І вважається, що ті діти, які хворіють до півроку, до року, то є взагалі вроджена лейкемія. А Юля до нас прийшла у віці 2, 5 місяці. Тому ми маємо дуже мало часу», ― підтвердила лікар-гематолог відділення гематології та інтенсивної хіміотерапії Чорнобильської лікарні Олена Степанюк.
Сума на пересадку кісткового мозку велика, та батьки не втрачають надії. Бо скласти руки ― це означає здатися і втратити шанс врятувати єдину донечку. Тож просять помочі небайдужих.
«Ця сума для нас непідйомна. Пересадка і саме перебування в лікарні, з донором – це до 150 тис. євро», ― додала мама дівчинки Марія Карпа.

Рахунок для допомоги:
ПриватБанк
5168 7423 5808 0665
Карпа Андрій (батько)

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ