Школярі Новояворівської громади зможуть навчатися, стоячи за партою

Міський голова Володимир Мацелюх підтримав ініціативу втілення пілотного проєкту, підписуючи Меморандум з ГО Дамо Дітям Рухатись.

Завдяки фінансовій підтримці БФ «МХП-Громаді» в рамках проєкту “Charity Match” від БФ Фундація Загорій, тепер в Бердихівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Новояворівської міської ради та Добростанському закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Новояворівської міської ради у перших класах окрім звичних шкільних меблів, встановлені також парти-конторки.

Проєкт “Дамо дітям рухатись!” передбачає застосування під час навчання методики динамічної зміни поз, а саме чергування навчання сидячи та стоячи. Важливо, що школярі самостійно змінюють парти між високою та низькою і за потреби завжди мають можливість присісти. Впровадження таких високих парт сприяє збільшенню дитячої рухової активності та знижує загрози для здоров’я від гіподинамії. Окрім покращення фізичних показників дітей, несподівано приємним результатом є також покращення концентрації уваги та пізнавальної функції учнів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ