Сміттєпереробним комплексом зацікавились польська та чеська фірми

7 лютого завершився термін прийому заявок на побудову у Львівській області комплексу з переробки ТПВ. Зголосилися п’ять компаній, але тільки дві з них справді мають серйозні намірами. Зокрема, йдеться про польську та чеську фірми. Про це 8 лютого, на засіданні Громадської ради при Львівській ОДА повідомив голова ЛОДА Олег Синютка.
«Серед 5 компаній, які подали документи, я точно знаю, що є одна польська і одна чеська, які серйозно розглядають питання інвестування», – сказав Олег Синютка.
При цьому голова Львівської ОДА наголосив, що влада однозначно визначилась: йтиметься не про нове сміттєзвалище, а про комплекс з утилізації ТПВ.
Зокрема, Олег Синютка нагадав, що свого часу, коли було визначено три ділянки, то розрахунок був такий. На одній має бути сортування, переробка і виготовлення палива; на другій – сміттєспалювальний завод, на третій «мали надію» реалізувати технологію, коли при високих температурах розчеплюють ТПВ, переробляючи відходи на енергетичні компоненти.
«Тому сьогодні мова йде про утилізацію, а не про сміттєзвалище, і це на сто відсотків», – сказав Олег Синютка.
За його словами, в ОДА найближчим часом ще попрацюють над одержаними пропозиціями . а потім запропонують інвесторам уточнити свої проекти.
Нагадаємо, що у Львівській ОДА для розміщення сміттєпереробних комплексів обрали три ділянки: ділянку площею 12,8 га у Яворівському районі; 15 га – у Миколаївському районі неподалік Нового Роздолу; 3 га – неподалік села Брониця у Дрогобицькому районі. Згодом, за розпорядженням Голови Уряду України, ділянку у Яворівському районі передали Львівській міській раді.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ