Солдата-дезертира засудили умовно

Яворівський районний суд Львівської області за участі прокурора розглянув кримінальне провадження відносно колишнього військовослужбовця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 407 КК України (Самовільне залишення військової частини).
Суд встановив: обвинувачений був ще 26 травня 2014 року призваний Личаківсько-Шевченківсько-Залізничним ОРВК Львівської області для проходження військової служби за мобілізацією. Цього ж дня його наказом командира військової частини зараховано до списків особового складу на всі види забезпечення та призначено на посаду кулеметника стрілецької роти. Однак, він умисно, без поважних причин не з’явився вчасно на службу із звільнення у військову частину, дислоковану в с. Верблянах Яворівського району Львівської області.
Таким чином, солдат вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 407 КК України.
У судовому засіданні обвинувачений в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні за ч.3 ст. 407 КК України свою вину визнав повністю, розкаявся, просив кримінальне провадження стосовно нього закрити.
Суд ухвалив: визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 407 КК України та призначити йому покарання у виді 2 років позбавлення волі.
Застосувати до засуджено ст. 75 КК України та звільнити його від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку терміном 1 рік не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки, передбачені ст. 76 КК України.
Відповідно до ст.76 КК України, під час іспитового строку зобов’язати засудженого повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, періодично з’являтися для реєстрації в уповноважений орган з питань пробації.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ