Спортсмени з Яворівщини взяли участь у міжнародному семінарі з айкідо

До Львова, 4-5 березня 2017 року, на відкритий чемпіонат та семінар із айкідо з’їхались сенсеї та спортсмени з Польщі, Києва та різних куточків Львівщини. Більше двохсот учасників від 6 до 15 років демонстрували техніку групових ката та дзювази – показових спарингів.
Особливо відповідальна місія під час показових виступів ката у провідника групи.
«Ну, головне – не хвилюватися і бути впевненими, що все буде добре. Ми старалися і домовилися робити все синхронно, все і вдалось», – пояснює керівник групи Максим Дудик.
Команда «Академії бойових мистецтв» привезла на семінар спортсменів з Яворівщини. До цих змагань діти готувалися ретельніше, ніж зазвичай.
«Додаткові тренування робили. Вчителі теж допомогли – відпускали дітей з уроків», – згадує сенсей «Академії бойових мистецтв» міста Новояворівськ Юрій Захарко.
Оцінюють виступи спортсменів судді за певними критеріями.
«У групових формах оцінюються дух команди, злагодженість роботи, правельне виконання рухів і розуміння їхнього сенсу. Якщо це спаринг, навчальний спаринг, то оцінюється дух команди, безпечність і практичність виконання техніки», – пояснює організатор семінару сенсей Вадим Черних.
Польська делегація співпрацює з українцями вже більше 15 років і організовують спільні події кілька разів на рік. Та цього разу привезли мало спортсменів.
«Цього разу з Польщі небагато спортсменів приїхало, тільки четверо діток. Через те, що змінилася дата змагань. Зазвичай чемпіонат відбувався у листопаді. Дуже важливо є те, щоб ми між собою співпрацювали, мінялися поглядами і щоб діти могли взяти з цього користь і в Україні, і в Польщі», – вважає сенсей з Польщі Ґреґож Кшевіцкій.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ