Стартували міжнародні навчання Репід Трайдент-2017

Вчора, 11 вересня 2017 року, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ України ім. гетьмана Петра Сагайдачного, що у селі Старичі Яворівського району, офіційно стартували українсько-американські командно-штабні навчання «Репід Трайдент-2017».
Цього року у військових маневрах бере участь безпрецедентна кількість учасників: близько 2500 військовослужбовців із 15 країн світу. Окрім України та США до навчань залучили військових з Канади, Болгарії, Грузії, Естонії, Італії, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії Польщі, Румунії, Туреччини та Великобританії. Найбільші іноземні контингенти від армії США та Канади: майже 500 осіб. Для проведення навчання залучено десятки одиниць автомобільної та легкоброньованої техніки.
«Сьогодні вояки з різних країн стоять тут, аби допомогти Україні зберегти суверенітет та цілісність кордонів, – наголосила Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович. – Американці добре знають, що таке бути атакованими, але ми навчилися протистояти новим загрозам. Так само вчиться протистояти новим загрозам народ України. Ми є сильнішими, коли діємо разом із партнерами, ніж поодинці. Такі спільні навчання вчать, як діяти більш ефективно разом. Ці навчання посилять безпеку України та міць її солдатів. Вони демонструють відданість України реформуванню та модернізації сфери оборони України відповідно до стандартів НАТО».
«Репід Трайдент-2017» триватиме 2 тижні на різних ділянках полігону Центру. Навчання передбачає проведення командно-штабної та польової фаз, під час яких керівний склад та офіцери штабу багатонаціональних підрозділів ланки «батальйон-бригада» тренуватимуться у спільному плануванні та проведенні операцій. Особовий склад підрозділів відпрацьовуватиме тактичні елементи, спрямовані на виконання завдань за призначенням з урахуванням досвіду протистояння гібридним формам агресії.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ