Територія на трасі «Львів-Краковець» палає

Територія між військовим містечком та трасою «Львів-Краковець» смердить та палає.
Вандали лісовий масив, розташований між міжнародної автотрасою Львів-Краковець та Яворівським гарнізоном, знову загидили сміттям. А на території зони відпочинку – неподалік 53-го військового містечка Яворова та постійного місяця дислокації 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького, влаштовують підпали сухих трав.
Узбіччя лісової дороги, яка веде від 53-го військового містечка Яворова на автобусну зупинку, що на міжнародній автотрасі Львів-Краковець, – усіяні розмаїтим непотребом, серед якого не лише порожні пляшки, упаковки від продуктів, але й навіть – дитячі підгузки. У водоймі, де миють автівки, – ганчірки, щітки, каністри та інший непотріб.
6 березня, увечері хтось підпалив на території зони відпочинку на березі великого озера суху траву: густий смердючий дим враз обвив крайні житлові будинки у військовому мікрорайоні.
Загоряння вдалося локалізувати журналістові, покликавши на допомогу перехожого, до приїзду військових рятувальників: носили із озера воду, у знайдених на березі пластикових пляшках.
За словами місцевих жителів, до забруднювачів берегів озера додалися ще й рідні, які приїжджають у гості до вояків: розкладають багаття, влаштовують пікніки, а сміття за собою не прибирають.
«У погожі дні тут так, вибачте, смердить, що треба, певно, протигаз вбирати, щоб добігти а автобусної зупинки, на трасу», – говорить жінка, яка щодня добирається на роботу в Новояворівськ.
Зі сходом снігу лісовий масив між військовим містечком та міжнародною автотрасою Львів-Краковець має вигляд суцільного сміттєзвалища. Тут щовесни відбуваються толоки, під час яких ентузіасти вивозять десятки вантажівок непотребу. Місцеві «самооборонівці» навіть прикріпили на деревах попереджувальні щити, однак вандали на них не зважають.
А підпали сухих трав щороку ліквідовують військові пожежні. Декілька років тому був випадок, коли загорівся ліс поблизу військових складів.
Торік  з ініціативи Яворівських міської ради та РДА відбулася масштабна толока з прибирання території, що між Яворівським гарнізоном та міжнародною автотрасою Львів-Краковець: тоді лише з водного плеса ентузіасти витягли майже вантажівку непотребу (пляшок з-під алкоголю, пива, пластикової тари з-під миючих засобів для автотранспорту тощо), однак вандали вже через декілька днів продовжували смітити.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ