Триває перепідготовка та підвищення кваліфікації офіцерів

На Міжнародному центрі миротворчості та безпеки триває підготовка офіцерського та сержантського складу на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації. Про це повідомили у прес-службі Національної академії СВ.
«Вже четвертий тиждень понад двох сотень офіцерів та сержантів проходять на полігоні курс Базової загальновійськової підготовки. Він передбачає підготовку військовослужбовця до виконання завдань як в мирний, так і воєнний час в бойових умовах, вдосконалення (відновлення) знань та вмінь з порядку поводження зі зброєю і її застосування, дій на полі бою (пересування та орієнтування на місцевості)», – йдеться у повідомленні.
Окрім цього, воїнів вчать надавати домедичну та першу психологічну допомогу (самодопомогу), забезпеченню живучості на полі бою, зокрема поводженню зі саморобними вибуховими пристроями. Чималу увагу приділено й формуванню стійких морально-психологічних якостей — тобто загалом отриманню всіх основних знань і навичок необхідних для захисту держави.
За словами заступника начальника курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації підполковника Сергія Чернакова, після успішного проходження ознайомчого курсу, слухачі зараз відпрацьовують програму основного навчального курсу, що триватиме впродовж трьох тижнів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ