Триває підготовка бойових підрозділів ВДВ за стандартами НАТО

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Яворівщині продовжуються інтенсивні польові заняття із особовим складом батальйону однієї з десантно-штурмових бригад ВДВ. Розрахований на 55 днів курс підготовки за участі іноземних інструкторів передбачає щоденні заняття на різних ділянках полігону. Про це повідомив Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.
Зі слів військовослужбовців, усі заняття безпосередньо організовують і проводять українські інструктори, які були підготовлені за участі фахівців із США, Великобританії, Канади та Литви. Іноземні партнери на даний момент є спостерігачами та порадниками інструкторського колективу.
Заняття сплановані та організовані якісно. Є певні відмінності, які до цього не використовувались у стандартній навчальній програмі. Зокрема, це аспекти підготовки снайперів. Влучних стрільців десанту готують окремо. Навчають не лише вражати цілі, але й значна кількість навчального часу відводиться на тактичні заняття, заняття із розвідки, маскування, інженерної підготовки тощо. Також, завдяки розгалуженій навчально-матеріальній базі полігону і широкому вибору імітаційних засобів, цікаві і змістовні тренування були проведені з інженерно-саперним взводом батальйону.
Десантники наголошують, що співпраця з іноземними партнерами є двосторонньою, триває активний обмін практичним досвідом.
IMG_4788

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ