У Новояворівській громаді дітина-сирота отримає двокімнатну квартиру

На Львівщині ще 7 громад закуплять 9 помешкань для 11 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Таке рішення прийняла Комісія з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у Львівській області під час засідання, яке відбулося 15 листопада.

Комісія погодила пропозиції про придбання житла Стрийської (дві однокімнатні квартири), Сколівської (однокімнатна квартира), Мостиської (трикімнатна квартира), Козівської (однокімнатна квартира), Кам’янка-Бузької (однокімнатна квартира), Радехівської (двокімнатний житловий будинок із земельною ділянкою та двокімнатна квартира), Старосамбірської (двокімнатна квартира), Новояворівської (двокімнатна квартира) міських та сільських рад.

На цю мету громади скерують 5,3 мільйони гривень. Ще майже 3 млн грн як співфінансування виділять з обласного бюджету. Загальна вартість об’єктів – майже 8,3 млн грн.

«Передбачені в обласному бюджеті 9 млн грн для співфінансування житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у межах регіональної програми на цей рік вже використали за призначенням. Тож для підтримки громад у купівлі житла з обласного бюджету додатково виділили 2,6 мільйона гривень. Як тилова область, Львівщина і під час воєнного стану дбає про дітей відповідно до взятих на себе зобов’язань за програмою. Дякуємо громадам, які знаходять все нові пропозиції житла, і готові до співпраці», – зазначив співголова Комісії, заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Як розповів начальник Служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис, цього року на Львівщині, крім зазначених вище помешкань, вже закупили 24 житлові об’єкти (квартири і три будинки) для 26 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

«Перед затвердженням пропозицій громад на Комісії, представники Служби у справах дітей адміністрації оглянули всі запропоновані громадами квартири і будинки на предмет їх придатності для проживання та забезпечення належних житлових умов. Ті житлові об’єкти, які не відповідали таким вимогам, Комісія на затвердила для придбання», – додав Володимир Лис.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ