У Новояворівську Божественну Літургію очолить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук

Цієї неділі, 2 червня, з нагоди 25-річного ювілею заснування Згромадження сестер Редемптористок у Новояворівську о 11:00 відбудеться Архієрейська свята Літургія.
Очолить Божественну Літургію Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук.
Після святкової Літургії відбудеться чин освячення нових дзвонів для парафії святих апостолів Петра і Павла.
▪️Передісторія.
Сестри місіонерки Найсвятішого Ізбавителя, відомі як Редемптористки, в Україні засновані 27 квітня 1998 року.
22 січня 1997 року троє дівчат з Новояворівська, з парафії верховних апостолів Петра і Павла, зголосились до монастиря отців Редемптористів із бажанням заснувати новий монастир Редемптористок в УГКЦ. Дана ідея була підтримана вищим настоятелем в Україні, який запросив в Україну сестер Редемптористок з Німеччини для формування нового Згромадження.
До групи дівчат долучались й інші дівчата з Новояворівська та інших міст України. Сьогодні Згромадження, яке святкує своє 25-річчя, нараховує 27 українських сестер, з них – 9 новояворівчанок.
Згромадження Редемптористок є інтернаціональним. Сестри мають спільноти у Японії, Німеччині, Австрії, Чилі і Болівії. Завдяки володінням різними мовами і навичками, допомагають облаштувати життя наших українських мігрантів. Супроводжують їх духовно і психологічно, гуртують у спільноти.
В Україні сестри займаються проповідництвом, місіями, працею з молоддю, катехизацією, психологічним та духовним супроводом.
Також працюють в Українському католицькому університеті. Особливу увагу приділяють підліткам і їхнім батькам, розпрацьовують спільні з Редемптористами духовні та соціальні проєкти. В Україні сестри мають будинки у Львові, Чернігові, Кам’янці Подільському.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ