У Новояворівську матір утримувала дітей без газу, світла та їжі

У суботу, 23 жовтня 2021 року, у місті Новояворіськ, служба у справах дітей забрала 3 дітей від матері, адже вони жили без газу, електроенергії, продуктів харчування та в умовах антисанітарії.

Про це повідомляє служба у справах дітей Новояворівської міської ради, пишуть “Львівські новини”.

“Негайне відібрання дитини – справа завжди складна, особливо морально . Але це – рішення не одного дня і не однієї людини, виважене і вкрай необхідне для безпеки дітей! Звучить страшно, але у крайніх випадках, тільки з метою захисту прав та інтересів дітей, такий захід є життєво важливим та необхідним”, — зазначають у службі.

Зараз діти перебувають у мед. закладі для обстеження, згодом вирішуватимуть питання їхнього влаштування.

Незабаром службою у справах дітей буде подана до суду позовна заява про негайне відібрання дітей від матері. Відкритим поки залишається питання щодо змісту позовних вимог: чи це буде відібрання без позбавлення батьківських прав, чи – відібрання з позбавленням матері батьківських прав?

Незважаючи на жахливі кадри, деякі користувачі Фейсбука здивовані таким рішенням, бо за їхніми словами “дітей в сім’ї люблять” і вони кажуть, що бачили, як мати купує їм продукти та смаколики. В службі у справах дітей на це відповіли так:
“Це не проблема одного дня. Протягом двох років сім’я перебувала на обліку у соціальних службах, отримувала всі види державних допомог щомісячно, які використовувалися не за призначенням. Сім’ї надавалися одяг, шкільне приладдя (для старшої дитини) та продукти харчування, допомагали з візитами до лікаря, обстежити у інклюзивно- ресурсному центрі, хотіли допомогти влаштувати у дошкільний заклад. Також був залучений психолог центру надання соціальних послуг, який з сім’єю працював.
Проте мати дітей аргесивно себе поводила, на зауваження не реагувала, прибирати не хотіла, одяг який її давали непрала, а зразу викидала, їсти не хотіла готувати. Діти були брудні, не миті та не доглянуті. Дуже шкода, що попри всі старання, вона так і не хотіла виправлятися.
Діти не можуть перебувати у таких умовах проживання і залишитися недоглянутими та занедбаними”.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ