У Новояворівську неповнолітньому повідомили про підозру у шахрайстві під час «торгівлі» в Інтернеті

На Львівщині правоохоронці повідомили неповнолітньому про підозру у шахрайстві під час «торгівлі» в Інтернеті.

Підозрюваного, 17-річного жителя міста Новояворівськ, викрили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно з слідчими Яворівського районного відділення поліції, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури.
Як встановили правоохоронці, зловмисник створив в одній з соціальних мереж сторінку, на якій розмістив оголошення про продаж подарункових боксів, хоча насправді товару в наявності у нього не було. Натомість, він отримував від клієнтів грошові кошти у якості передплати за товар, які в подальшому привласнював і припиняв спілкування з покупцями.
Правоохоронці задокументували факт незаконної діяльності шахрая, внаслідок якого одна з його клієнток зазнала збитків на суму більше тисячі гривень при спробі придбати подарунковий бокс відомого виробника.
Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від чотирьох тисяч до восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Досудове розслідування триває.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ