У Новояворівську відбувся великодній фестиваль

Воскресіння Христове – найбільше і найсвітліше свято усього християнського світу. Празник Пасхи багатий величними Богослужіннями, радісними співами, глибоко символічними обрядами й розмаїтими народними звичаями. Премилі великодні пісні творять один могутній гімн радості. Особливим виявом великодньої радості на нашій Україні були гаївки, гагілки, веснянки – цей дорогоцінний скарб ранньої культури наших прапрадідів.
Вчора, 18 квітня, у місті Новояворівськ, відбувся великодній фестиваль «Гей, летить гаївка містом».
На площі біля ПК «Кристал», де розташована Великодня красуня міста – велична писанка, проводились святкові дійства – водили ігри, забави, співали. Щоб Великодні звичаї не втратили своїх чар, на затьмарились з плином літ, відтворені забави організатори фестивалю перенесли на сцену (біля писанки), щоб ще раз свідчити і не забувати – чиї ми діти, яких батьків.
Усі гості та учасники фестивалю отримали дуже хороші враження від побаченого. Не було жодного понурого обличчя – усі співали й веселились.
У міському краєзнавчому музеї відкрилась творча виставка писанок та великодніх композицій «Барви Великодня». Учасники виставки отримали від представників місцевої влади подяки та пам’ятні призи.
Організатори фестивалю – Новояворівська міська рада, ПК «Кристал» м. Новояворівськ, міський краєзнавчий музей та Громадська організація «Гостинець».

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ