У рамках «Rapid Trident — 2018» провели навчальний бій

У рамках багатонаціонального навчання «Rapid Trident — 2018» серед численних завдань, що виконували військові підрозділи держав-учасниць, наймаштабнішим заходом було, відпрацювання завдання із висування механізованого підрозділу у визначений район.
Диверсійно-розвідувальна група умовного противника, роль якого виконував український підрозділ OPFOR, влаштувала засідку на шляху руху колони. Метою «диверсантів» було або знищити, або суттєво затримати українських піхотинців, інформує об’єднаний прес-центр «Rapid Trident – 2018».

Проте, і наші піхотинці розуміли важливість та небезпеку свого маневру. Тому здійснили низку протидиверсійних заходів. Місце засідки було вчасно викрито розвідниками батальйонно-тактичної групи, які вчасно надали командуванню реальну інформацію щодо розташування та орієнтовних сил ворога. Завдяки цьому командир українського підрозділу отримав час та можливість відпрацювати кілька варіантів розгрому ДРГ супротивника. – Обраний варіант, який передбачав спішування піхоти поза полем зору ворожих спостерігачів та глибокий обхідний маневр, виявився вдалим. Раптовою атакою з тилу ворожі диверсанти були вибиті з підготовлених ними оборонних рубежів і більша їх частина наразилась на «кінджальну» гостинність імпровізованої контрзасідки піхотинців, які прицільним вогнем зі штатної автоматичної зброї знищили противника. Ту частину умовних диверсантів, яка спробувала закріпитися у порожніх будівлях та покинутому бункері, довелося «зачищати» із застосуванням гранат та важкого піхотного озброєння.

Обидві сторони умовного зіткнення використовували систему MILES (Multiple Integrated Laser Engagement System). Ця система передбачає наявність лазерних приймачів та передавачів на кожному бійці та кожній одиниці техніки, а її «лазерне» наведення синхронізовано з холостими пострілами. Це дає змогу максимально правдиво імітувати картину боя. Адже в руках бійця реальний автомат, з майже реальним пострілом. Та й, відповідно до точки прицілювання учасники гри отримують поранення, які зчитуються спеціальним контрольним пристроєм. Це дозволяє зрозуміти похибки бійця під час маскування або пересування полем бою. Важливо, що це обладнання встановлено не лише на піхотне озброєння, але на гармати та інше озброєння бойових машин. Застосування MILES у поєднанні з непередбачуваністю дій OPFOR.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ