У роковини смерті Великого Кобзаря в Яворові заспівали «Заповіт»

Сьогодні, 10 березня, в місті Яворові на площі Ринок, на віче-панихиду прийшли сотні людей, щоб молитовно вшанувати роковини смерті Тараса Григоровича Шевченка.
Богослужіння за Великого Кобзаря очолює четверо місцевих священиків УГКЦ і співала народна капела «Аколлада» .
В Яворові зібралися люди різного віку, серед яких – керівництво Яворівського району та міста, депутати, трудові колективи, громадські активісти, пенсіонери, учасники національно-визвольних змагань.
До пам’ятника Тарасові Шевченку представники влади поклали кошики синьо-жовтих квітів.
У своїй духовній промові священик, отець Володимир Гавриленко наголосив, що вшановувати Тараса Шевченка сучасники повинні й добрими ділами, спрямованими на розвиток держави.
Учасники віче-панахиди на площі Ринок в Яворові, біля пам’ятника Тарасові Шевченка дружно заспівали «Заповіт».
В Яворівському районі «Шевченківські дні» цього року є особливо насиченими. Учора, 9 березня, в районному Народному домі «Сокіл» м. Яворова пройшла урочиста академія з нагоди вшанування дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Також біля пам’ятника Великому Кобзарю відбулося декламування поезій Шевченка за участі працівників міської ради та керівників комунальних підприємств. Цей захід пройшов в рамках challenge-естафети, започаткованої ще 1 березня в Яворівська РДА.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ