У селі Старий Яр вшанували унікальну виконавицю українських народних пісень Квітку Цісик

У селі Старий Яр вшанували свою історію, вшанувалу відому співачку Квітку Цісик, яка є унікальною виконавицею українських народних пісень, родом з села Старий Яр, славної сім’ї Левів.
Це людина, котра перевернула світове уявлення про пісні України.
Довідка
Квітка Цісик — американська співачка українського походження, популярна виконавиця рекламних джинґлів у США, оперна і блюзова співачка, виконавиця українських народних і популярних пісень.
Народилась 4 квітня 1953 року в нью-йоркському районі Квінз в сім’ї Іванни (дівоче прізвище — Лев) та Володимира Цісиків — післявоєнних емігрантів із Західної України.
Дитячі й юнацькі роки Квітки Цісик проходили за звичними для української емігрантської родини школярсько-вишкільними заняттями.
Після смерті батька (Володимир Цісик помер від інсульту в 1971 році, коли Квітці було 17 років) потреба заробляти на життя звернула молоду співачку з оперного шляху в світ джинґлу.
Ще студенткою Квітка, взявши собі псевдонім Кейсі, не відчувала жодних труднощів у різних музичних стилях. Неодноразово брала участь у комерційних проектах.
1983 року разом з матір’ю відвідала Україну. Це був неафішований і перший (як і останній) раз, коли Квітка завітала до історичної Батьківщини. На той час її пісні були заборонені в Україні. Цей візит обмежився гостюванням у приватних помешканнях. Відтак і жодних концертів, жодних творчих зустрічей (лише пізніше, в жовтні 1996 року, сестра Марія відвідала Україну з фортепіанними виступами та презентувала родину Цісиків на Міжнародному музичному фестивалі «Київ Музик Фест’96».
Квітка Цісик планувала випустити третій україномовний альбом з колисковими або сучасними піснями, але цьому не судилося статися — її життя передчасно обірвалося. 1992 року у Квітки діагностували рак молочної залози.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ