У семи районах Львівщини не створено жодної ОТГ

На третьому році реформи децентралізації у семи районах Львівщини ще не утворено жодної об’єднаної територіальної громади. Така ситуація склалася у Буському, Дрогобицькому Золочівському, Перемишлянському, Радехівському, Турківському та Яворівському районах.
Як розповів консультант з юридичних питань Офісу реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України, із зазначених районів найближче до утворення перших громад перебувають Радехівський та Перемишлянський.
«Для того, щоби зрушити процес з мертвої точки, ми в першу чергу маємо посилити інформаційну роботу безпосередньо з мешканцями громад, котрі, ймовірно, не до кінця розуміють ефект, який отримує громада в результаті об’єднання, і як вона може покращити життя своїм мешканцям. Об’єднавши зусилля Львівської державної адміністрації, Асоціації міст України та деяких інших проектів з децентралізації, ми маємо більше спілкуватись з представниками громад, більше роз’яснювати їм про перспективи ОТГ, аби вони прискорили процес утворення громад», – підкреслив Віталій Корецький.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ