У Страдчі люди знайшли чотири ручні гранати

Поблизу села Страдч, під час збирання грибів в лісі, за 300 м від житлових будинків, місцеві мешканці знайшли 4 ручні гранати РГД-33 часів ІІ Світової війни.
Про це повідомив провідний інспектор Яворівського РВ ГУ ДСНС України у Львівській області, лейтенант служби цивільного захисту Євген Біда.
З його слів, піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпаси вилучено та знищено встановленим порядком.
«Керівництво Яворівським РВ ГУ ДСНС України нагадує громадянам про те, що у випадку виявлення вибухонебезпечних та підозрілих металевих предметів потрібно негайно припинити усі роботи в районі виявлення вибухонебезпечного предмета (предметів); позначити небезпечне місце добре видимим орієнтиром, де знаходиться цей предмет та огородити його від сторонніх осіб в тому числі дітей; повідомити про знахідку службу порятунку за телефоном: 101; очікувати на безпечній відстані від місця знаходження вибухонебезпечного предмета на приїзд фахівців ДСНС.
Категорично заборонено: палити та використовувати відкритий вогонь поблизу місця, де знаходиться вибухонебезпечний предмет або предмет схожий на нього; піднімати, витягувати з ґрунту, зрушувати з місця, кидати, ударяти і розбирати будь-які вибухонебезпечні предмети; переносити ці предмети в місця перебування людей.
Тільки завдяки пильності, небайдужості самих громадян та вмілим і чітким їх діям можна запобігти нещасним випадкам, зберегти життя та здоров’я і надати можливість спеціальним підрозділам виконувати завдання щодо запобігання та реагування на надзвичайні ситуації. Дотримуйтеся у повсякденному житті правил безпечної життєдіяльності та навчайте безпеці дітей», – наголошує провідний інспектор Яворівського РВ ГУ ДСНС України у Львівській області, лейтенант служби цивільного захисту Євген Біда.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ