Українська молодь марить освітою за кордоном

Чехія, Польща, Італія, Франція, Німеччина… І це далеко не весь перелік країн, які обирає українська молодь, щоб отримати вищу освіту. Щороку кількість студентів, які віддають перевагу європейській науці, стрімко зростає. Ніхто не сперечатиметься: вибір навчального закладу є одним з найвідповідальніших рішень, яке вирішує майбутнє.
Вартість закордонного навчання – задоволення недешеве. Проте воно не є набагато дорожчим, ніж у вітчизняних вищих навчальних закладах. Однак батькам вступників потрібно попрацювати, аби заробити копійчину на освіту свого чада. Найдорожче навчання в Канаді та США. Тому саме туди їде найменше нашої української молоді здобувати освіту.
Молодь, яка виїжджає за кордон здобувати освіту, після закінчення навчання там переважно і залишається. Адже вважає, що це зовсім інший світ. А ще й з отриманим дипломом вони зможуть працювати в будь-якій країні Європейського Союзу.
Тенденція хилитьсь в бік того, що багато молодих людей замислюються над тим, щоб здобути освіту за кордоном. Адже це може бути хороший шанс отримати перспективну професію та гідну роботу. Проте скільки студентів планує повернутися з отриманим досвідом і знаннями та працювати на благо рідної країни? Статистика доволі сумна.
Більшість студентів та абітурієнтів їдуть в Європу та США для того, щоб не лише здобути вищу освіту, а й стати потенційно повноцінним громадянином тої чи іншої країни. На жаль, залишаються практично одиниці тих, хто хоче використати отриманий досвід на теренах рідної країни.
Можемо сміливо припустити, що потік студентів, які хочуть покинути рідну країну та виїхати навчатись за кордон, з кожним роком буде лише збільшуватися. І триватиме це доти, доки врешті-решт чиновники не візьмуться за голову і зрозуміють, що молодь – це майбутнє України. І без неї прогресивної сильну та європейську державу не побудуєш.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ