Українські воїни на Яворівщині мали змогу духовно відновитись у духовному центрі Страдча

З метою духовно відновитися, на Страдецьку гору завітали наші захисники і захисниці, разом із своїм капеланом, митр. прот., о. Романом Грабарем (ПЦУ).

Отець Ярослав Гусак, сотрудник парафії Успення Пресвятої Богородиці с. Страдч, зустрів гостей у Храмі Успення Пресвятої Богородиці, та розповів їм історію святині.

Військовослужбовці надихнулися розповідями про Богородицю – Нерушиму Стіну, яка заступається за наш український народ. Зворушило серце наших захисників і захисниць зображення блаженного мученика Володимира, де поруч із ним ті, хто у різний час гинули за Україну, зокрема воїни княжої доби, козацтва, УПА та наші теперішні герої. Ця сцена у розписі Храму засвідчує нашу віру у безсмертя душі та вічне життя, а також те, що загиблі герої є у Небі поруч із святими.

Наступним етапом дня духовної віднови для військовослужбовців у Страдчі була спільна Хресна Дорога. Текст Хресної Дороги укладений так, що у ньому бачимо, що Україна страждає, як і Христос невинно страждав. Учасники Хресної ходи по черзі читали тексти стацій (зупинок) Хресної Дороги, відчувалося духовне піднесення. Також поперемінно несли Хрест. Просили за Україну, за всіх захисників і захисниць. Також мали нагоду роздумати і застановитися над власним життям, просити за свої сім’ї і родини.

Далі усі разом завітали до Страдецького печерного монастиря, де відчувалася особлива тиша і благодать.

У відпустовому центрі Страдча діє «Духовно-психологічний реабілітаційний центр ім. Блаженнішого Любомира Гузара». У рамках зустрічі також обговорили подальшу співпрацю.
Військовослужбовці вручили Подяку о. Івану Колтуну, пароху парафії Успення Пресвятої Богородиці с. Страдч, за підтримку наших воїнів у цей нелегкий для країни час.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ