В Яворів приїдуть моніторингові групи міноборони

13 січня, в місто Яворів Львівської області з робочим візитом прибув заступник міністра оборони України генерал-майор Олег Шевчук. Мета візиту – врегулювання проблем, які виникли з житловим фондом та землями,  що перебувають у власності Міністерства оборони України, підготовка  для передачі  їх у власність органів місцевого самоврядування, а також –   не лише окреслення господарських проблем військових містечок та житлового фонду МОУ, а й вироблення механізмів передачі окремих з них  у комунальну власність.  Високого гостя з Києва привітав з Різдвом Христовим вертеп Молодіжного духовного театру з прикордонного яворівського села Нагачева.

Також в Яворів приїхали народний депутат України Олег Березюк, заступник голови-керівник апарату Львівської ОДА Маріанна Вільшинська,  перший заступник голови Львівської облради Парасковія Дворянин, військовослужбовці, а також – мери та війти Кам’янко-Бузької, Дрогобича, Брюхович, Щирця,  де розташовані недіючі  військові містечка.

Генерал-майор Олег Шевчук, який прибув у Яворів за особистим  дорученням міністра оборони України, генерала армії Степана Полторака, поспілкувався, зокрема, з головами Яворівських РДА та районної ради – відповідно Орестом Хляном, Володимиром Сичаком, міським головою Яворова Павлом Бакунцем,  начальником Яворівської КЕЧ району, полковником Федором Савицьким з приводу наведення порядку з водо- та електропостачанням 53-го військового містечка, де проживає близько 3 тис. осіб.я42

Учасники зустрічі не лише констатували  проблеми військових містечок та земель МОУ, а й  обговорили механізми передачі окремих з них  у комунальну власність. 

Конструктивна розмова також відбулася стосовно забезпечення житлом сімей військовослужбовців.

За словами заступника міністра оборони, на території Яворівського району, скоріше за все – на теренах курорту Шкло буде задієно Центр підготовки фахівців тактичної медицини.

Оглянувши недіюче 51-ше військове містечко, розташоване в середмісті Яворова, заступник міністра оборони, генерал-майор повідомив, що у планах МОУ відродити його – як підрозділ військової частини.

Представники органів місцевого самоврядування Львівщини, на чиїх територіях наявні об’єкти міноборони, вручили генералові, який відповідає за тилове забезпечення Збройних сил України, пакети документів з окресленням  шляхів подолання проблем.

За словами міського голови Яворова Павла Бакунеця,  він задоволений тим,  що ще й місця не минуло з часу його візиту в Київ, на особистий  прийом до міністра оборони України, генерала армії Степана Полтарака,–  справа таки зрушилася з місця. 

«У скорім часі 53-тє військове містечко Яворова таки матиме якісну воду», – наголосив Павло Бакунець.

«Перший крок, аби мешканці військових (кечівських) будинків області мали якісне життя , –  зроблено! – заявила заступник голови Львівської облради Парасковія Дворянин. –   Професійна і перспективна робоча зустріч відбулася в Яворові з заступником міністра оборони України, генерал-майором Олегом Шевчуком. Заступник міністра з мерами та депутатами Кам’янки-Бузької, Дрогобича, Брюхович, Щирця, які приїхали до Яворова, предметно говорив про наміри відроджувати військові містечка, про передачу житлового фонду міноборони у комунальну власність, про нове житло для черговиків та воїнів АТО. Наступний крокаудит військового майна та земель на території Львівщини. Заступник міністра запевнив, що в моніторингові групи обов’язково будуть залучені мери міст».

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ