В ЯВОРІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВОДИТЬСЯ ВІДЛОВ, СТЕРИЛІЗАЦІЯ ТА ЧІПУВАННЯ БЕЗПРИТУЛЬНИХ СОБАК

Питання бродячих собак на сьогоднішній день є досить актуальним не лише у Яворівській громаді, а й у кожному місті чи селі країни. Вони збираються у великі зграї біля ринків, навчальних закладів, становлячи небезпеку як для дітей, так і для дорослих.
?Останнім часом до Яворівської міської ради надходить чимало звернень від населення щодо безпритульних тварин, відтак комунальним підприємством ЯМР «Житлокомунсервіс» спільно з волонтерами проводиться робота щодо вирішення цього питання.
?Зокрема, КП ЯМР «Житлокомунсервіс» було укладено договір з ветеринаром, який на підставі спеціальної ліцензії проводив стерилізацію та чіпування безпритульних собак.
?На сьогоднішній день стерилізацію пройшли 22 безпритульні тварини, наразі всі собаки почувають себе добре.
?Як доводять світові дослідження, стерилізація – це єдиний і надійний спосіб гуманного зниження чисельності бездомних собак.
Варто зазначити, що операції проходять за сучасними стандартами, з глибокою анестезією, з використанням спеціального обладнання. Хірургічний шовний матеріал, що розсмоктується, дозволяє швидкому одужанню «пацієнта». Собаки повертаються у звичне середовище стерилізованими, що важливо, вакцинованими від сказу. Кожна отримує кліпсу на вухо та чіп з індивідуальним номером, за допомогою якого її ідентифікують, вказано час вакцинації тощо.
?Пам’ятайте, що саме безвідповідальність людей є причиною цієї проблеми, тому закликаємо до дбайливого ставлення до живої природи, а саме до гуманного поводження з безпритульними тваринами!!!!

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ