В Яворівській лікарні запрацювали кабінети комп’ютерної томографії, рентгену та мамографії

28 травня у поліклінічному відділенні Яворівської лікарні (Яворівська ТГ) відкрили оновлені кабінети комп’ютерної томографії, рентгену та мамографії. У такій приємній події взяли участь голова Яворівської РДА Ярослав Коминський, Яворівський міський голова Ігор Грабовський, депутати, медики, громадські активісти. Священники освятили кабінети, помолились за здоров’я медичних працівників, пацієнтів, українських воїнів, завдяки яким можемо жити і працювати.

Відтепер для жителів громади нові й сучасні медичні послуги функціонують на місці і не потрібно їхати далеко від дому. Послуги надаються безкоштовно за направленням лікаря.

Пацієнти зможуть пройти повний об’єм обстеження здоров’я – дослідження органів грудної клітки, черевної порожнини, малого тазу, головного мозку, хребта та шиї завдяки сучасному комп’ютерному томографу. Однією із переваг цього апарату є те, що він дозволяє отримати якісні зображення тим, у кого є металеві конструкції в тілі. Отож, тут медичне обстеження зможуть пройти і військовослужбовці після важких поранень.

Поруч оновлений рентген-кабінет з сучасним обладнанням, серед якого і дентальний рентгенівський апарат для стоматології. Почав функціонувати також кабінет мамографії, де встановлений мамограф.

Нові медичні апарати були придбані ще у 2022 році за кошти місцевого бюджету Яворівської ТГ, а у 2023 році у кабінетах поліклінічного відділення лікарні проводилися капітальні ремонти відповідно до медичних вимог.

Яворівський міський голова Ігор Грабовський підкреслив: «Працюємо для того, аби мешканці Яворівської громади отримували високоякісні медичні послуги. Для цього у 2022 році з бюджету було виділено кошти на новітнє обладнання – апарати КТ, рентгену і мамографу. Відповідно до вимог облаштували кабінети. Хочу подякувати Яворівській міській раді, депутатському корпусу, що підтримували дану ініціативу, команді Яворівської лікарні, лікарям за професіоналізм і злагоджену співпрацю».

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ