В Яворівському військовому містечку відновлюють старі казарми

На території військового містечка 24-ї окремої механізованої бригади було реалізовано два масштабні проекти. Для частини територіальної оборони Яворівська квартирно-експлуатаційна частина району відновила казарму, яка не експлуатувалася протягом десяти останніх років.
Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони України
“Довелось налагоджувати водопостачання та водовідведення, підводити теплопостачання та тягнути електромережі, проводити загальний ремонт приміщень, починаючи з підлоги і закінчуючи дверима та металопластиковими вікнами. До речі, останніх тут було встановлено 109 штук. А загальний ремонт казарми обійшовся у майже мільйон гривень”, — повідомив тимчасовий виконувач обов’язків головного інженера КЕЧ, працівник ЗС України Богдан Стадник.
Ще одним об’єктом, до якого долучилися працівники КЕЧ, є казарма покращеного планування. Як розповів заступник командира бригади з тилу підполковник Віталій Павельчук, коли частина виходила з району АТО, гостро постала проблема розміщення жінок-військовослужбовців контрактної служби. Було вирішено переобладнати під гуртожиток одну з чотириповерхових казарм, яка не використовувалася, і два перші поверхи відвести для жінок.
“У короткі терміни тут було зроблено сучасний ремонт. Замінено на металопластикові всі вікна, у кімнати закуплено нові меблі. І в серпні сюди вселилися 68 жінок-військовослужбовців. Залишилося тільки закупити на кухню електричні плити і холодильники. На завершальній стадії — ремонт третього і четвертого поверхів. Загалом гуртожиток розрахований на майже 150 ліжкомісць”, — повідомила завідувачка гуртожитку Катерина Машковська.
Сьогодні ж Яворівська КЕЧ, яку очолює полковник Федір Савицький, вправно виконує завдання з підготовки об’єктів казармено-житлового фонду та комунальних споруд до зимового періоду експлуатації. Триває будівництво та розвиток інфраструктури військових містечок, поточний ремонт у зоні відповідальності квартирно-експлуатаційної частини району. Загалом на поточний ремонт споруд, інженерних мереж, закупівлю необхідних матеріалів у межах підготовки до зими Яворівська КЕЧ району освоїла понад три мільйони гривень. Це дозволило майже на 100% виконати роботи, які планувалося здійснити до опалювального сезону.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ