В Яворові суд виніс два вироки за самовільне залишення військової частини

21.12.2020 року Яворівський районний суд Львівської області у складі головуючого судді Дмитра Поворозника виніс два вироки щодо військовослужбовців, які обвинувачувалися у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 407 КК України (самовільне залишення військової частини або місця служби).
Йдеться про військовослужбовців за контрактом військової частини А0998, яка дислокується за адресою: Львівська область, м. Яворів, вул. Івана Хрестителя, 1а.

Один з вироків стосується старшого навідника 2 протитанкового артилерійського взводу, який ухилявся від виконання обов`язків військової служби майже півроку.

Даний військовослужбовець, як зазначено у судовому рішенні, «без поважних причин та дозволу відповідного командира, в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, 31 липня 2017 року самовільно залишив розташування військової частини А0998 (В4680) та продовжував ухилятися від військової служби до 07 грудня 2018 року, проводив час на власний розсуд, не пов`язуючи його з виконанням обов`язків військової служби».

Інший вирок було винесено щодо стрільця-помічника гранатометника 2 механізованого відділення, який самовільно залишив розташування військової частини 29 вересня 2020 року та продовжував ухилятися від військової служби до 20 листопада 2020 року, проводячи час на власний розсуд, не пов`язуючи його з виконанням обов`язків військової служби.

Обидва військовослужбовці, як вказано у вироках, свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнали повністю, у вчиненому щиро розкаялися.

Вироки щодо них суд виніс одинакові. Військовослужбовці були визнані винуватим у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 407 КК України та засуджені до покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі умовно – з однорічним іспитовим строком.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ