В Яворові відбулись методично-просвітницькі зустрічі освітян

Освітяни Яворівщини поєднали вивчення концептуальних засад Стандарту освіти Нової української школи з приємним культурно-просвітницьким заходом.
В приміщенні РНД «Сокіл» м.Яворова відбулися методично-просвітницькі зустрічі освітян Яворівщини. Їх мета – це ознайомити педагогічну громадськість з основними положеннями Концепції Нової української школи. За словами Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, – це «стратегічний документ, із урахуванням якого розроблятиметься подальша програма діяльності Уряду щодо реформування загальної середньої освіти до 2029 року». Основним документом, що визначить шлях розвитку середньої освіти, стане Стандарт повної загальної середньої освіти. Про роботу над цим документом, про його зміст інформувала освітян Яворівщини член робочої групи з укладання Стандарту, кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри освітньої політики Львівського ОІППО Товкало Мирослава Ярославівна. Науковець зосередила увагу слухачів на потребі реформування освітньої галузі, зазначила, що Нова українська школа має бути Школою творчого пошуку, радісних відкриттів, де дитина має розвивати вміння, а не заучувати матеріал шкільних дисциплін. Новий Стандарт, на думку його авторів, «покликаний стати одним із інструментів для утвердження людської гідності», « проголошує «презумпцію» талано­витості дитини, повагу до її честі та гідності» і має на меті підвищити якість освіти.
Перед освітянами виступив голова Яворівської районної держадміністрації Хлян О.В., який запевнив у підтримці всіх добрих починань та змін в освітянській галузі.
На зустрічі виступила Національно заслужена капела бандуристів України імені Георгія Майбороди з різдвяною програмою під керівництвом народного артиста України Юрія Курача.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ