В закладах розміщення ВПО Яворівщини провели роз’яснювальну роботу щодо мораторію на російськомовний продукт

Тут живуть люди з різних областей України, які залишились без домівок та змушені були тікати від війни.

Сьогодні, 21 вересня, в місцях перебування вимушено переміщених осіб провели роз’яснювальну роботу щодо мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області.

Читайте також: В санаторно-курортних комплексах Трускавця дотримуються мораторію на російськомовний культурний продукт

Приблизно 200 осіб перебувають у місцях тимчасового проживання, куди сьогодні навідались представники міжвідомчої робочої групи. Більшість з них перебувають на постійному проживанні.

«У нас живуть люди з різних областей України, які залишились без домівок та змушені були тікати від війни. Багатьом з них складно, але вони стараються перейти на українську, бо розуміють наскільки це важливо», – розповів керівник одного з закладів перебування о. Петро.

До теми: Перевізники Львівщини проти російськомовного культурного продукту: міжвідомча робоча група працювала на АТП та АС області

«Роз’яснювальну роботу на Львівщині ми проводимо з 2021 року. Представникам різних галузей нагадуємо, що публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області – заборонено! І в першу чергу це мають розуміти ті, хто все життя розмовляв російською. Розуміти, що це – мова ворога, який нас вбиває! Адже мова – це наш кордон!» – наголосив директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ