Вердикт щодо «Сірки» буде наступного тижня, – Львівська міськрада

З понеділка (13 лютого) стане відомо, чи підходить земельна ділянка в Яворівському районі для облаштування львівського сміттєзвалища. До наступного тижня науково-експертна група на чолі з академіком Ігорем Юхновським має фіналізувати рішення щодо земельної ділянки в Яворівському районі. Наразі робота триває. Про це розповів міський голова Львова Андрій Садовий.
«Кінцевого рішення нема. Є доручення Прем’єр-міністра передати для Львова ділянку в Яворівському районі, це колишня територія підприємства «Сірка». Зараз робоча група вивчає всю документацію щодо відповіді, чи можливо там розміщувати полігон. Головою робочої групи є академік Ігор Юхновський. Ми дуже фахово підходимо до цього питання, бо мова йде про безпеку, про екологічну безпеку. До середини наступного тижня маємо фіналізувати рішення і дамо свій вердикт», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.
Нагадаємо, науково-експертна група не винесла позитивного рішення щодо земельної ділянки у Яворівському районі.
7 лютого, у Києві відбулась робоча зустріч під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо проблеми поводження із твердими побутовими відходами у Львові та стану виконання робіт щодо наведення порядку на Грибовицькому сміттєзвалищі.
У нараді взяли участь голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, Львівський міський голова Андрій Садовий, Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак та Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ