Верховна рада не захотіла затвердити нові райони

Учора, 17 червня 2020 року, на засіданні Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку мали розглядати проєкт постанови про ліквідацію та створення районів.

Про це повідомляє колишня голова Львівської ОДА та народний депутат Ірина Сех.

“Однак постанову зняли з розгляду. За інформацією голови підкомітету з адмінустрою Віталія Безгіна, причини зняття – це потреба врегулювати конфліктні питання в деяких областях, а також, за його словами, документ має йти в сесійну залу разом з проектом змін до Бюджетного Кодексу, який забезпечує громади ресурсами і робить незалежними від впливу районних еліт.
Хтозна, що насправді відбувається у владних кабінетах: чи справді хтось задумався над загрозами бездумної ліквідації районів, чи це чергові закулісні ігри в інтересах кланів і груп? Ймовірно, відбуваються торги щодо повноважень районних рад та ОТГ, і наразі щось не поділили. Але для нас є один позитивний момент. Ця ситуація дає нам час – час для громади, щоб голосно і недвозначно заявити про свою позицію, а для місцевої влади – це можливість швидких і рішучих дій. Не можна гаяти ні хвилини. Іншого шансу може не бути”, – йдеться у повідомленні.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ