Віце-прем’єр відкриє сонячну станцію на Яворівщині

Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів сьогодні, у четвер, 1 листопада 2018 року, візьме участь у відкритті першої черги сонячної електростанції “Яворів-1”, потужністю 36 МВТ в Яворівському районі, поблизу села Терновиця. Про це повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

СЕС входить до так званого енергоострова і позиціонує себе як найбільший об’єкт такої потужності на території Західної України.

Сонячна електростанція «Яворів-1» приєднується до ВРУ-110 кВ підстанції 330 кВ «Яворів» Західної енергосистеми за допомогою кабельної лінії. Довжина траси КЛЕП орієнтовно становить 3 км.

Будівництво станції розпочали у березні цього року. Завершення усіх робіт і повне введення в експлуатацію обох черг будівництва станції заплановане на осінь 2019 року. Інвестиційний вклад у будівництво становить 36 млн євро. Крім цього, у лютому цього року ТОВ «Енергопарк Яворів» підписало з ЄБРР угоду про кредит на 24,7 млн євро для будівництва сонячної електростанції.

Обслуговує станцію ТОВ «Енергопарк Яворів», що належить до групи компаній «ОптімаЕко», яка займається розвитком альтернативної енергетики на Львівщині.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ