Відбулася IX Всеукраїнська проща медиків до Страдчу

12 червня відбулася IX Всеукраїнська проща медиків до Страдчу. У програмі була Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ-помічник Стрийської єпархії УГКЦ Владика Богдан Манишин у співслужінні із собором священників, розповідь про Страдецьку гору від пароха храму Успення Пресвятої Богородиці на Страдецькій горі о. Івана Колтуна, а також Хресна Дорога. До події чисельно долучилися не лише медичні працівники, але й капелани. Про це інформує пресслужба ЛМР.

Долучився до спільної молитви і директор департаменту “Адміністрація міського голови” Євген Бойко.

Слово до присутніх мали і медичні капелани, які духовно підтримують не лише медиків, але й пацієнтів.

Звернувся до кожного з гостей Страдецької гори і парох храму Успення Пресвятої Богордиці у Страдчі, о. Іван Колтун, який пригадав, що вже невдовзі, 26 червня, буде Всеукраїнська проща до Страдчу, під час якої очолить моління Блаженніший Святослав. Це буде особлива проща, адже цьогоріч відзначають 20-річчя беатифікації блаженних отця Миколи Конрада, дяка Володимира Прийми та 80-річчя від їхньої мученицької смерті.

Після спільної молитви та подяк, присутні мали змогу оглянути унікальні монастирські печери Страдецької гори, почастуватися перекускою та долучитися до Хресної Дороги, під час якої в особливий спосіб дякували за дар життя. Згодом медики мали час на спілкування та приватну молитву.

Більше новин на: Яворів Інфо