Відпустили затриманих адміністраторів так званих “груп смерті” у соцмережах

У Києві відпустили затриманих напередодні адміністраторів так званих “груп смерті” у соцмережах.
Нацполіції повідомляє, що ці зловмисники досі не довели до самогубства жодну жертву.
Були затримані двоє студентів четвертого курсу, які навчаються в Києві в медуніверситеті. Ці юнаки пояснили, що діяли з цікавості і намагалися зрозуміти, як працює свідомість людини, і чи вдасться маніпулювати підлітками, які потрапили в скрутне становище. Вони давали завдання і діти їх виконували. Студенти вчаться не на лікувальних факультетах, вони не мають відношення до спеціальності “психіатрія”.
До вечора на місцях проживання “кураторів”, які намагалися довести дітей до суїциду, проводилися обшуки і допити. Поліція не знайшла нічого і повідомляють,що ці зловмисники досі не довели до самогубства жодну жертву.
“У нас немає потерпілої сторони, відповідно, ми не можемо їм ставити жодну статтю кримінального кодексу. Довелося відпустити їх на волю”, – повідомив правоохоронець.
Наразі в розробці знаходяться десятки кураторів.
“Ми працюємо з тими, хто спілкується з дітьми на території України. У нас немає можливості дістатися до зарубіжних кураторів. Більшість з них знаходиться в Росії. А з огляду на наші відносини з цією країною, злочинців нам ніхто не видасть”, – повідомили правоохоронці.
Зокрема, через підвищений інтерес до так званих груп смерті у соціальних мережах оперативники кіберполіції дали поради, як вберегти своїх дітей від небезпечних ігор. Правоохоронці наголошують, що батькам слід більш пильно ставитися до інтересів та способу життя своїх дітей, а за наявності тривожних ознак радять пояснювати підлітку необхідні правила власної безпеки і поведінки, паралельно інформувавши правоохоронців.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ