Відремонтували прикордонну дорогу Яворів-Грушів

В рамках реалізації так званого “польського кредиту” маємо вже одну дорогу, де забезпечений належний проїзд транспорту. Йдеться про автомобільну дорогу Т-14-20 Яворів – Грушів, довжиною 19,5 км, капітальний ремонт якої розпочали у серпні поточного року.

Про це повідомили у Службі автомобільних доріг у Львівській області, передає forpost.

“У 2020 році нам вдалося “вивести зі стану багаторічного спокою” два мегапроекти. Це так званий “польський кредит” і грантову програму транскордонного співробітництва “Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020”. Зокрема, щодо “польського кредиту” варто наголосити, що процедура розпочата у 2015 році, але лише у 2020 році нам вдалося перейти до активної фази реалізації цього проєкту”, – коментує Іра Мазярко, начальник відділу стратегічного розвитку, інвестиційних проєктів Служби автомобільних доріг у Львівській області.
Автомобільна дорога Яворів – Грушів має важливе соціальне значення, оскільки веде до міжнародного пункту пропуску «Грушів – Будомєж».
Зауважимо, пункт пропуску «Грушів-Будомєж» є одним із восьми автомобільних КПП, які наразі діють на українсько-польському кордоні. Цей пункт пропуску слугує «запасним варіантом» при великих чергах на КПП «Краковець» або «Рава-Руська», але через жахливий стан дороги Т-14-20 його не часто використовували.
Поступово ситуація змінюється і разом із відновленою дорогою пункт пропуску створює належну прикордонну інфраструктуру.
Впродовж кількох місяців роботи ми розширили проїзну частину, влаштували 18,5 км нижнього шару асфальтобетонного дорожнього покриття з попереднім укріпленням основи із щебенево-піщаної суміші та 9 км – верхнього шару. В межах населених пунктів влаштовані тротуари та зовнішнє освітлення. На маршруті також відремонтуємо три штучні споруди. На мості через річку Ретичів вже активно проводимо ремонтно-будівельні роботи.
Ремонтні роботи виконує підрядна організація “DROG-BUD Sp. z o.o”.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ