Військове містечко в Яворові буде без світла

З 6 серпня 2018 року буде припинено електропостачання 53-го військового містечка Яворова. Причина: заборгованість за квітень-червень 2018 року – у 997 770,14 грн. Про це повідомляє ПрАТ «Львівобленерго».
3 липня 2018 року у місті Яворові відбулось засідання комісії з питань безоплатного прийняття в комунальну власність територіальної громади електричних мереж та мереж водопостачання 53 військового містечка.
Однак представники Яворівської КЕЧ району заявили, що вони не готові підписати акти прийому-передачі, оскільки, з їхніх слів, це повинно проводитися разом із передачею житлового фонду. Про це йдеться у статті головного редактора «Яворівського голосу».
За словами міського голови, такі дії представників Яворівської КЕЧ району свідчать про затягування процесу передачі, що може спричинити соціальну напругу серед мешканців 53 військового містечка.
«Приймаючи рішення від 20 травня 2016 року № 153 та від 24 листопада 2016 року № 406 щодо надання згоди на безоплатне приймання до комунальної власності територіальної громади міста Яворів Львівської області військового майна, Яворівська міська рада фактично взяла на себе тягар відповідальності щодо прийняття майна, яке знаходиться у вкрай незадовільному стані.
Неодноразово я, міський голова Яворова, зустрічався із заступником міністра оборони України Олегом Шевчуком та начальником КЕУ ЗСУ Олегом Галушко з приводу проблемних питань передачі майна 53 військового містечка, де проживає близько трьох тисяч яворівчан.
Для встановлення законності підстав прийняття у комунальну власність житлового фонду, Яворівська міська рада звернулася за роз’ясненням до Міністерства регіонального розвитку, яке повідомило про те, що багатоквартирні будинки у комунальну власність не передаються, оскільки така передача суперечить Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».
Окрім цього, очисні споруди, які передбачається передати у комунальну власність знаходяться у вкрай незадовільному стані та потребують капітального ремонту. Передача таких очисних споруд спричинить неабияке навантаження на місцевий бюджет, оскільки їх експлуатація в існуючому стані є неможливою.
Враховуючи вищенаведене, за результатами спільної з представниками Яворівської КЕЧ району наради від 16.01.2018 року було прийнято рішення про те, що передача військового майна буде проводитися по об’єктно.
Першочерговим було визначено необхідність прийняти у комунальну власність мереж водопостачання та електромереж. Окрім цього, прийняття у комунальну власність мереж водопостачання є необхідним для проведення реконструкції існуючої водомережі, що перебувають в незадовільному стані, а це дасть змогу значно покращити якість питної води, що постачається мешканцям 53 військового містечка.
Тому 28.03.2018 року рішенням виконавчого комітету було створено комісію з питань безоплатного прийняття в комунальну власність територіальної громади м. Яворів електричних мереж та мереж водопостачання військового містечка. З моменту створення комісії було проведено сім засідань, на яких покроково обговорювалися усі проблемні питання», – пояснив тоді ситуацію міський голова Яворова Павло Бакунець.
Учора, 25 липня 2018 року, в Яворівській міській раді було зареєстровано документ:

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ